Ahora también con ADESLAS
1 enero, 2017
Canastilla básica del recién nacido
8 mayo, 2017

Medidas para reducir el cáncer

La OMS elabora un codi europeu de 12 mesures per reduir el càncer a la unió europea La Unió Europea calcula que el 2030 s’incrementarà un 25% els de casos de càncer, però fins a un terç d’ells són previsibles. Les dues primeres mesures es centren en el tabac , encoratjant a no fumar aquesta substància sota cap format i fomentant que tant les llars com els llocs de treball siguin espais sense fum.

Volen fomentar mantenir un pes saludable, fer exercici diari i limitar el temps que passem asseguts. A l’alimentació proposen consumir gran quantitat de cereals integrals, llegums, fruita i verdures. Limitar aliments hipercalòrics (siguin per excés de sucres o greixos) i evitar les begudes ensucrades i les carns processades i controla el consum de carns vermelles i els aliments amb molta sal.
També es recomana reduir el consum d’alcohol Aconsellen evitar exposicions excessives al sol, sobretot en nens, fer servir sempre protecció solar i evitar les cabines de rajos UVA. A la feina protegir-se de les substàncies cancerígenes segons la normativa de protecció i salut laboral. Intentar saber si s’està exposat a la radiació procedent d’alts nivells natural de radón a la llar i si és possible prendre mesures per reduir-ho. En les dones es sap que alletar redueix el risc de càncer de mama a la mare i algunes teràpies poden augmentar-ne el risc, per tant sempre hem de confiar en el nostre metge. Vacunar els nadons contra hepatitis B i del VPH als nens a la pubertat i que els adults participin en els programes de càncer de còlon rectal, mama i uterí, són mesures molt importants per reduir els càncers més freqüent.

Com podeu veure en totes aquestes recomanacions hi ha molt a fer individualment i des de CGO com a professionals de la salut estem per ajudar i recomanar-vos el mes adient en cada cas, hi ha molt camí que podem fer per aconseguir una nutrició mes equilibrada i canvis de vida saludables. El que és important és donar vida als anys i no anys a la vida, volem qualitat de vida

PIDE CITA
Cas